Hoe we het doen

Buro Wolswijk werkt alle projecten uit in 3D, conform de BIM methodiek (Building Information Model. Dit is een internationale werkmethodiek waarin alle bouwspecialisten (architecten, constructeurs etc.) kunnen samenwerken en gezamenlijk tot een zo gedetailleerd mogelijk 3D model komen. Eigenlijk komen in het Bim alle bouwkundige disciplines samen. Het Bim voorkomt dat er fouten in de voorbereidingsfase van projecten worden gemaakt, wat de kwaliteit verhoogt. Bureau Wolswijk werkt met Autodesk Revit en waar nodig aangevuld met AutoCad.

Een bouwproject is een intensief proces, waarbij een prettige samenwerking met de opdrachtgever en onderling vertrouwen van groot belang is. Voor alle duidelijkheid zetten we de fasering van zo’n project op een rijtje.

Ik houd van de afwisseling in mijn werk. Het ene moment zit ik achter de tekentafel en het andere moment sta ik met mijn meetlint een gebouw op te meten.

- Ronny Wolswijk
FASERING OP EEN RIJ

1.

Kennismaken

We beginnen met een oriënterend gesprek, waarin we uw wensen in kaart brengen. Daarvoor komen we graag bij de opdrachtgever langs om de situatie in kaart te brengen (in geval van verbouw) en te inventariseren aan welke eisen het project moet voldoen. We brengen een offerte uit voor de werkzaamheden.

2.

Voorlopig ontwerp

Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met een voorlopig ontwerp. In deze schets nemen we alle wensen, mogelijke materialen en afmetingen mee. Ook toetsen we of het project past binnen de door de gemeente gestelde regels.

3.

Definitief ontwerp

Als het voorlopig ontwerp akkoord is en het project voldoet aan de bouwregels, maken we het definitieve ontwerp. Exacte afmetingen worden bepaald, doorsnede- en geveltekeningen gemaakt en, indien nodig, kan er een constructieve opzet gemaakt worden. Alles in 3D.

4.

Vergunningen

Benodigde stukken voor de vergunningsaanvraag worden in orde gemaakt. Vervolgens wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Bij eventuele vragen van de gemeente treedt Buro Wolswijk op als contactpersoon.

5.

Uitvoering

Buro Wolswijk neemt het project door met de aannemer en blijft op de achtergrond voor vragen en eventuele aanpassingen.
Daarnaast kan er ook gekozen worden om het bouwplan verder uit te werken. Met uitvoeringstekeningen wordt alles op elkaar afgepast en verder uitgewerkt zodat er geen onduidelijkheid meer tijdens de bouw kan ontstaan.

PROJECTEN
bekijk meer